Amenajarea unei gradini aduce o oaza de liniste si relaxare. Indiferent de marimea curtii, poti crea un spatiu placut si functional. In curtea generoasa, se pot amenaja terase, corturi, foisoare, si se poate opta pentru gazon si spatii verzi pentru un aspect placut. In curtile mici, plantele verzi agatatoare si arborii mici pot crea o atmosfera de liniste. Timpul petrecut in gradina are efecte pozitive asupra sanatatii fizice si mentale, fiind un loc de relaxare. Idei de amenajare includ gradina moderna cu design geometric, gradina in stil mediteranian cu plante tipice climatului mediteranean, si gradina rustica cu elemente naturale.

Amenajare unei gradini nu mai este un proiect greu de indeplinit in zilele noastre. Gradina este un refugiu si in acelasi timp spatiu de relaxare, care poate sa aduca o adevarata oaza de liniste in intimitatea casei tale. Indiferent daca locuiesti in mediul rural sau la urban, este important sa oferi atentie amenajarii acestui spatiului din gradina, care iti va aduce o adevarata relaxare si o multime de beneficii.

Amenajarea gradinii din curtea casei tale

Indiferent daca esti unul dintre norocosii care se bucura de o curte mare si un spatiu generos sau dispui de o curte mica, cat sa iti ofere minimul de confort, poti gasi idei creative pentru un design de invidiat, adaptat perfect gusturilor si nevoilor tale. Spatiul limitat nu trebuie sa te descurajeze, trebuie sa stii ca un proiect de amenajare a gradinii nu trebuie sa fie neaparat unul costisitor, ci mai degraba o activitate placuta si relaxanta in timpul liber.

Amenajarea unei gradini cu spatiu generos
Atunci cand ai o curte generoasa, este indicat sa incepi amenajarea gradinii cu spatiile in care stii ca iti petreci cel mai mut timp cum ar fi terasa unde ai de gand sa iei mesele de pranz si cina. Mai ales in sezonul cald, va fi o adevarata placere sa iei o gura de aer curat si sa te bucuri de soare, in mijlocul curtii tale. Poti opta pentru terase, corturi, foisoare si multe alte elemente de corpuri de iluminat.

Cand spatiul este unul generos, gazonul si spatiul verde te va ajuta foarte mult sa intretii curatenia si sa pastrezi un aspect placut in gradina ta, indiferent de ce alte elemente alegi sa aduci aici dar trebuie sa iei considerare ca aceste spatii trebuie intretinute daca te gandesti sa plantezi gazon sau plante de gradina. Gazonul trebuie irigat si tuns periodic pentru a avea efectul dorit, dar asta nu trebuie sa te descurajeze, deoarece astazi vei gasi o multitudine de utilaje ce iti vor face munca mai usoara precum masinile de tuns iarba.

Amenajarea unei gradini cu spatiu limitat
Daca vei tine cont de specificul spatiului, cu siguranta ai sanse foarte mari sa reusesti sa pui in practica proiectul tau, iar cu putina imaginatie, poti obtine o adevarata oaza de liniste. Chiar si intr-o curte foarte mica, este loc de un spatiu de relaxare si un loc de servit masa, iar daca vrei sa te inconjori de natura, poti alege oricand plantele verzi curgatoare sau agatatoare, care sa mascheze gardul sau zidul curtii si pomii de dimensiuni mici, care au un efect miraculos in amenajare si iti pot tine loc de umbra in zielele calduroase de vara. Spatiul limitat nu este o scuza pentru a nu pune in practica proiecte de amenajare.

Cum poti amenaja graadina, curtea, balconul sau terasa

Timpul pe care il petreci in gradina are un efect pozitiv puternic fiind un bun spatiu de relaxare, iar un loc ca acesta poate fi benefic sanatatii fizice si mentale. Cei mai multi dintre oameni cauta solutii cat mai bune pentru a putea beneficia de un loc linistit, placut si parfumat, unde sa se deconecteze de zgomotele orasului, de agitatie si sa se elibereze de stres, dupa o zi plina de sarcini si misiuni fie ca acesta este amenajat in curtea casei sau in balconul apartamentului.

Daca iti propui sa amenajezi o curte sau un sau pur si simplu iti doresti sa schimbi aspectul gradinii pe care o ai deja, cu siguranta iti trec prin cap o multime de idei si imagini legate de cum ai vrea sa arate acest spatiu. Ei bine, inainte sa te pui pe treaba, trebuie sa stii ca, precum in amenajarea interioara a unei locuinte, chiar si in cazul unei gradini sunt o multime de stiluri pe care le poti adopta in functie de spatiul de care dispui.

• Gradina moderna, geometrica
Este o gradina eleganta, minimalista, in linii drepte, care se potriveste cu arhitectura caselor futuriste. Mobilierul ales pentru o astfel de gradina trebuie de asemenea sa respecte stilul elegant, poti folosi mese de lemn sau ratan dreptunghiulare cu un coltar de exterior si o umbrela sau paravan pentru a amenaja o terasa ideala pentru servit masa.

Pentru a amenaja o gradina minimalista trebuie sa pui accent pe functionalitate si optezi pentru piese de mobilier in stil minimalist, care nu se incadreaza neaparat in tiparul utilizarii doar pentru exterior, cu toate acestea trebuie sa te asiguri ca ploaia nu va ajunge la ele.

Creeaza un loc ideal pentru invitati, ca o extensie a livingului sau opteaza pentru un cadru vegetal in care sa contempli natura, ascultand zgomotul apei curgatoare dintr-o fantana arteziana minimalista. Gradinile moderne sunt amenajate cu plante verzi, arbusti de talie mica, care rezista la temperaturi sau conditii meteo speciale conform cu climatul din Romania.

Potecile unei gradini in stil modern sau minimalist pot fi pietruite sau formate din placi de piatra naturala, nelipsit din aceasta gradina este gazonul care va armoniza perfect tabloul de relaxare.

• Gradina in stil mediteranian
Daca esti mereu cu gandul la vacantele de pe malul marii, cu siguranta acest tip de gradina te va ajuta sa treci mai usor peste dorul de mare. Aceasta gradina contine multe ierburi ornamentale, lavanda, ienuperi si alte plante tipice climatului mediteranean cu mobilier in culori deschise, alb , bleu, sau albastru.

• Gradina in stil rustic
Stilul rustic este unul foarte aproape de traditie si de elementele naturale. De aceea, pentru a amenaja o gradina in stil rustic trebuie sa iti amintesti de casa bunicilor de la tara sau de o cabana de la munte si ai in vedere utilizarea lemnului si a pietrei pentru poteci si mobilier sau elemente decorative.

Elementul care se remarca intr-o amenajare rustica este aspectul nefinisat, cat mai aproape de natural al tuturor componentelor gradinii dar si al mobilierului de gradina. Poti de asemenea sa faci o vizita la targul de vechituri pentru a alege diferite obiecte carora sa le dai o alta functionalitate, precum o roata de caruta pe care sa o folosesti drept un candelabru.

Amenajarea foisorului si gratarului in gradina

Noi romanii, suntem mari iubitori de timp petrecut in natura, la un gratar, mai ales cand vremea frumoasa o permite. De aceea un foisor si un gratar in propria gradina te vor transforma in gazda perfecta atunci cand musafirii iti vor calca pragul.

Foisorul poate fi proiectat si construit chiar de tine sau il poti gasi si cumpara online sau din magazin, cu toate acestea trebuie sa tii cont de suprafata gradinii tale atunci cand alegi foisorul pentru ca nu vrei ca acesta sa acopere intreaga suprafata a curtii, ai nevoie si de locuri verzi, expuse la soare.

Foisorul de gradina poate fi mobilat asemeni unui living, cu o canapea de exterior cu perne detasabile, pe care le poti strange in zilele ploioase, mese de gradina. Deasemenea in foisor poti plasa cu usurinta o masa de bar pliabila pentru a servi invitatii ca la marile restaurante in aer liber.
Un foisor si gratarul pot fi adaugate in gradina pentru a crea un spatiu perfect pentru petreceri si relaxare. Foisorul poate fi mobilat ca un living in aer liber, cu canapele de exterior si mese de gradina. Gratarul adauga o nota traditionala romanilor, oferind un loc pentru a gati si a petrece timp cu prietenii si familia.

6 thoughts on “Amenajarea gradinii de acasa

  1. Ma surprinde cat de multe lucruri noi am putut invata din acest articol. Desi crocodilii sunt animale periculoase, este important sa le respectam habitatul si sa incercam sa coexistam in armonie cu ele. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  2. Articolul de pe https://www.crocodilo.ro/?p=22 este foarte interesant, oferind informatii utile despre comportamentul crocodililor si habitatul lor natural. Este impresionant sa descoperim detalii despre aceste creaturi fascinante si sa intelegem mai bine cum pot fi protejate pentru a asigura conservarea lor pe termen lung.

  3. Articolul este bine documentat si ofera informatii valoroase despre biologia si ecologia crocodililor. Recomand cu caldura acesta lectura tuturor pasionatilor de fauna salbatica.

  4. Am citit cu mare atentie acest articol si am descoperit detalii fascinante despre comportamentul crocodililor. Este impresionant cum aceste reptile pot supravietui in cele mai dure conditii.

  5. Acest articol mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam despre crocodili. Am fost impresionat de adaptarea acestor animale la conditiile de mediu si de modul lor unic de vanatoare.

  6. Un articol foarte interesant, care aduce informatii noi despre viata crocodililor si modul lor de adaptare la mediu. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat aceste informatii intr-un mod captivant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *