Covoarele rotunde sunt foarte populare datorită aspectului lor estetic plăcut și a faptului că pot fi utilizate în orice moment și ușor de întreținut. Acestea pot fi fabricate manual sau pe mașini specializate, iar prețul este determinat de tipul de producție și materialul din care sunt realizate. Există o mare varietate de opțiuni pentru covoarele rotunde, atât în diferite game de prețuri, cât și în diferite dimensiuni și culori. Aceste covoare se potrivesc în diverse încăperi precum bucătărie, sufragerie, dormitor sau holuri, având scheme de culori specifice fiecărui spațiu.

Covoarele rotunde pot fi integrate armonios în diverse stiluri de design interior. În camerele cu mobilier rotund, se recomandă utilizarea covoarelor mici rotunde care să se potrivească cu dimensiunea scaunelor. În camerele spațioase, mai multe covoare mici rotunde pot fi combinate pentru a evidenția anumite zone ale încăperii. Pentru a crea un punct focal într-o cameră, se poate opta pentru un covor mic rotund cu un medalion central sau un model colorat. De asemenea, covoarele rotunde și pufoase pot conferi confort și căldură unei încăperi, fiind ideale pentru diverse stiluri de design interior.

Modelele de covoare rotunde sunt probabil cele mai populare. Acest lucru se datoreaza faptului ca astfel de covoare arata foarte placut din punct de vedere estetic, jucand un rol universal.
In orice moment poate fi rulat si podelele pot fi spalate. Sunt fabricate manual sau pe masini specializate. Pretul este stabilit in functie de tipul de productie si sunt realizate din lana, matase, acril, viscoza, nailon, bumbac.

Exista multe optiuni, atat in diferite game de preturi, cat si in diferite dimensiuni si culori. Pretul depinde de marimea produsului si de materialul din care este fabricat. Diametrul unui covor rotund poate fi de la 40 cm pana la 400 cm.

Exista covoare pentru bucatarie, sufragerie, dormitoare, holuri. Schema de culori este diferita, dar, pentru nuantele inchise predomina violet, gri, maro, negru. Pentru iubitorii de covoare rotunde in culori deschise, exista crem, bambus, transparent, multicolor, diferite nuante de roz etc.

Pentru camera copiilor covoarele rotunde sunt predominant verzi, albastre, roz, maro, argintii. Exista covoare sub forma de minge sau smiley, covoare cu numere si forme geometrice, covoare puzzle.

Covoare mici rotunde

O masa rotunda sau o masuta de cafea arata bine pe covoare mici rotunde, dar atunci cand combini mobilierul rotund cu un covor rotund de dimensiuni mici, trebuie sa existe o anumita armonie. Trebuie doar sa fie suficient de mare pentru ca toate scaunele sa se potriveasca pe el.

In camerele de zi si studiourile spatioase in care designul si mobilierul au fost reduse la minimum, poti cumpara cateva covoare mici rotunde. Nu iti fie teama sa combini covoare de diferite forme intr-o camera mare, evidentiind anumite zone ale acesteia.

Daca doresti sa creezi un punct focal intr-o camera, poti cumpara un covor mic rotund cu un medalion central sau un model colorat. Principalul lucru este ca nuanta contrastanta de pe covor se se repete in unele elemente de design ale camerei: tapiterie de mobilier, modele pe tapet, perdele etc.

Pe de alta parte, daca tapiteria si peretii sunt realizati in culori neutre, o acoperire cu un model colorat va adauga un accent luminos interiorului. Modelele abrazive indraznete sau florile mari fac camera sa para mai mare, chiar daca un covor este de dimensiuni mici.

Covoare rotunde si pufoase

Covoarele rotunde si pufoase sunt in general modele Shaggy in nuante de bej, violet, maro, verde, roz, galben, portocaliu. Modelele de covoare pufoase pot fi un accesoriu minunat pentru o camera, conferindu-i confort.

Sunt ideale pentru orice camera si de asemenea, sunt potrivite pentru camerele reci, deoarece au capacitatea de a incalzi podeaua. Sunt sigure pentru sanatatea umana si tolereaza in mod normal expunerea frecventa la lumina soarelui.

Atunci cand alegi un covor, nu uita ca nuanta acestuia trebuie combinata cu schema de culori a interiorului. Exista o schema foarte simpla pentru alegerea covoarelor rotunde si pufoase colorate – arunca o privire atenta asupra textilelor din jur (prosoape, fete de masa, paturi, perdele etc.).

Toate acestea ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi gama de culori – de exemplu, aceeasi temperatura, dar difera prin saturatie si luminozitate.

Covoare rotunde si ovale

De fapt, exista covoare rotunde si ovale, cu unele caracteristici care sunt deosebit de vizibile, in comparatie cu cele dreptunghiulare. De exemplu, pentru covoarele patrate sau covoarele de forma alungita, este suficient ca in ultima etapa de productie sa se fixeze colturile prin tesutul firelor.

Pentru covoarele rotunde si ovale, acest lucru nu este suficient, deoarece fiecare nod pe produsele rotunde este situat la un nivel diferit – datorita formei rotunjite direct – si necesita o rotunjire a frontierei.

Prin urmare, covoarele rotunde si ovale necesita mai mult profesionalism al maestrului si, in consecinta, sunt putin mai scumpe. De asemenea, nu se poate sa nu mentionam asa-numitele covoare combinate.

Acestea sunt fie covoare lipite intre ele din fabrica, fie pur si simplu covoare adiacente rotunde, ovale sau semicirculare. Aceasta este o optiune excelenta pentru camerele de zi mari intr-un stil geometric si va arata deosebit de frumos daca dimensiunile si culorile covoarelor sunt usor diferite, sau cateva dintre ele au modele care se potrivesc si spatiului inconjurator.

Beneficiile covoarelor rotunde

Covoarele rotunde au devenit populare datorită aspectului lor estetic plăcut și a rolului universal pe care îl joacă în decorarea unei încăperi. Acestea pot fi utilizate în orice moment și sunt ușor de întreținut, putând fi rulate și podelele spălate. De asemenea, aceste covoare pot fi fabricate manual sau pe mașini specializate, iar prețul este stabilit în funcție de tipul de producție și de materialul din care sunt realizate.

Opțiuni variate pentru covoarele rotunde

Există o mare varietate de opțiuni pentru covoarele rotunde, atât în diferite game de prețuri, cât și în diferite dimensiuni și culori. Prețul depinde de mărimea produsului și de materialul din care este fabricat. Diametrul unui covor rotund poate varia între 40 cm și 400 cm. Aceste covoare sunt disponibile pentru diverse încăperi precum bucătărie, sufragerie, dormitor sau holuri. Schema de culori poate diferi în funcție de destinația covorului, cu nuanțe predominante precum violet, gri, maro sau negru.

Covoare rotunde pentru diverse stiluri de design interior

Covoarele rotunde pot fi integrate armonios în diverse stiluri de design interior. Pentru camerele cu mobilier rotund, se recomandă utilizarea covoarelor mici rotunde care să se potrivească cu dimensiunea scaunelor. În camerele spațioase, pot fi combinate mai multe covoare mici rotunde pentru a evidenția anumite zone ale încăperii. Pentru a crea un punct focal într-o cameră, se poate opta pentru un covor mic rotund cu un medalion central sau un model colorat. De asemenea, covoarele rotunde și pufoase pot conferi confort și căldură unei încăperi, fiind potrivite pentru diverse stiluri de design interior.

6 thoughts on “Covoare rotunde si ovale pentru casa ta

  1. Am fost impresionat de informatiile prezentate in acest articol despre modul in care defrisarile masive afecteaza biodiversitatea si ecosistemele naturale. Trebuie sa ne implicam cu totii in conservarea padurilor si a vietii salbatice pentru a mentine echilibrul natural al planetei.

  2. Articolul de pe site-ul Crocodilo.ro prezinta o analiza interesanta a impactului schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam efectele pe care le avem asupra planetei si sa luam masuri pentru protejarea ei.

  3. Aceasta lectura m-a inspirat sa cercetez mai mult despre subiectul prezentat si sa-mi imbogatesc cunostintele. Multumesc pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *